FairTrade

Vanwege onze voordelige prijzen vragen steeds meer mensen zich af of wij wel ’FairTrade’ zijn.
Welnu, wij vinden dat die term meer inhoudt dan een stickertje op de bananen.

Onze geschiedenis gaat bijna 100 jaar terug. Zolang handelen we al in groenten en fruit. De Goudreinet is een jaar of 40 geleden ontstaan. Door de jaren heen hebben we een enorme kennis vergaard. Zo weten we waar en wanneer we de lekkerste sinaasappels of druiven moeten kopen. Dat doen we al tientallen jaren, vaak ook met dezelfde boer of teler.
We zetten altijd in op een lange termijnrelatie met die teler. Zij weten wat ze aan ons hebben, en wij aan hen, zonder elkaar tekort te doen. Jaarlijks gaan we op bezoek bij onze telers, om te kijken hoe de voortgang van de bloei is.  De foto hierbij is gemaakt bij onze boer in Ivoorkust bijvoorbeeld.

Naast de jarenlange handelsovereenkomst, werken wij - in tegenstelling tot veel supermarkten- niet met vaste prijs afspraken. Wij hanteren een stabiele marge die met de markt mee gaat. Is er een goede oogst dus veel aanbod? dan daalt de prijs. Is er - bijvoorbeeld door de droogte- weinig aanbod? dan stijgt het. Hierdoor betaalt de klant nooit teveel (of te weinig) en doen we de boeren niet tekort. Zij kunnen er immers ook niets aan doen dat het -bijvoorbeeld- al maanden niet regent.

Wij vinden dat ook ’fairtrade’ alleen kost het ons teveel tijd en moeite om overal een stickertje op te plakken. Want dan moet de prijs ook weer omhoog. 
En dat druist tegen ons principe in. Want wij vinden het allerbelangrijkst dat groenten en fruit voor iedereen betaalbaar moet zijn én blijven. Daarom besteden wij niet teveel aandacht aan poespas erom heen of onnodige verpakkingskosten.
Bij ons kan je vrijwel alles los kopen. Je hebt de keuze uit een papieren of plastic tas. Maar je mag natuurlijk ook je boodschappentas meenemen.