Tomaten

Tomaten

De Goudreinet heeft het hele jaar rond een uitgebreide keus in verschillende tomaten. Kom langs en kies. Ze zijn los verkrijgbaar dus mixen mag.

Hoe bewaar ik een oesterzwam?

Hoe bewaar ik een oesterzwam?

Oesterzwammen worden verpakt in doosjes of op schalen. Laat ze in deze verpakking zitten en bewaar ze in de koelkast. Ze zijn dan 2 tot 3 dagen houdbaar.

Aspergers helpen tegen kater!

Aspergers helpen tegen kater!

Wetenschappers hebben dé oplossing gevonden tegen een kater: veel water drinken en asperges eten. Volgens de Zuid-Koreaanse wetenschappers zorgen de aminozuren en de mineralen in de asperges ervoor dat je sneller herstelt van een kater. Ook zouden ze de levercellen beschermen tegen de giftige stoffen in alcohol.

Mango

Mango’s zijn zachte zoete vruchten boordevol vezels en vitamines. Mango’s kom je ook vaak tegen in vleesgerechten. Dat is niet alleen een heerlijke smaakcombinatie,  dat komt voornamelijk omdat mango spijsverterende enzymen bevat: Papaïne. Dit zorgt ervoor dat het vlees malser wordt. Mango’s doen het heerlijk in yoghurt met walnoot. Maar ook in een groene bladsalade, met gerookte kip, rode ui, appel en cashewnoten.

Wil je weten of een mango rijp is? Ruik er dan aan. Als ze zoet ruiken, zijn ze eetbaar.

Mango
Mango
Terug naar boven