Seizoensfruit

Seizoensfruit

Bij seizoensfruit denken we vooral aan de eerste Hollandse aardbeien, blauwe bessen, frambozen en bramen. Wij halen ze bij voorkeur uit de Betuwe. 

Blauwe bessen goed voor de lijn!

Blauwe bessen goed voor de lijn!

Dat blauwe bessen gezond én een superfruit zijn, is al langer bekend. Uit nieuw onderzoek blijkt nu dat blauwe bessen ook goed zijn voor de lijn.
Volgens de onderzoekers breken blauwe bessen niet alleen bestaande vetcellen af, maar voorkomen ze ook dat nieuwe worden gevormd. Uit eerder onderzoek bleek al dat het eten van blauwe bessen, rijk aan polyfenolen, ziektes als diabetes type 2 en hartaandoeningen kunnen voorkomen.

 

 

Muizen

Het onderzoek werd gedaan onder muizen. Het effect van de bessen was het grootst bij de muizen die de grootste dosis blauwe bessen kregen tijdens het onderzoek.

Volgens een van de onderzoekers, Shiwani Moghe van Texas Woman’s University, moet verder onderzoek uitwijzen of blauwe bessen én welke hoeveelheid voor hetzelfde effect zorgen bij mensen.

Door: Gezondheidsnet

 

Peterseliewortel

Nog even geduld en dan is hij er weer PETERSELIEWORTEL! . Dieet- en Paleofans weten er wel raad mee. Deze aardappelvervanger is koolhydraat-arm en je kan er makkelijk stamppotjes mee maken. Is het in jouw winkel niet op voorraad? vraag en dan naar.

Peterseliewortel
Peterseliewortel
Terug naar boven