Seizoensfruit

Seizoensfruit

Bij seizoensfruit denken we vooral aan de eerste Hollandse aardbeien, blauwe bessen, frambozen en bramen. Wij halen ze bij voorkeur uit de Betuwe. 

Blauwe bessen goed voor de lijn!

Blauwe bessen goed voor de lijn!

Dat blauwe bessen gezond én een superfruit zijn, is al langer bekend. Uit nieuw onderzoek blijkt nu dat blauwe bessen ook goed zijn voor de lijn.
Volgens de onderzoekers breken blauwe bessen niet alleen bestaande vetcellen af, maar voorkomen ze ook dat nieuwe worden gevormd. Uit eerder onderzoek bleek al dat het eten van blauwe bessen, rijk aan polyfenolen, ziektes als diabetes type 2 en hartaandoeningen kunnen voorkomen.

 

 

Muizen

Het onderzoek werd gedaan onder muizen. Het effect van de bessen was het grootst bij de muizen die de grootste dosis blauwe bessen kregen tijdens het onderzoek.

Volgens een van de onderzoekers, Shiwani Moghe van Texas Woman’s University, moet verder onderzoek uitwijzen of blauwe bessen én welke hoeveelheid voor hetzelfde effect zorgen bij mensen.

Door: Gezondheidsnet

 

Mango

Mango’s zijn zachte zoete vruchten boordevol vezels en vitamines. Mango’s kom je ook vaak tegen in vleesgerechten. Dat is niet alleen een heerlijke smaakcombinatie,  dat komt voornamelijk omdat mango spijsverterende enzymen bevat: Papaïne. Dit zorgt ervoor dat het vlees malser wordt. Mango’s doen het heerlijk in yoghurt met walnoot. Maar ook in een groene bladsalade, met gerookte kip, rode ui, appel en cashewnoten.

Wil je weten of een mango rijp is? Ruik er dan aan. Als ze zoet ruiken, zijn ze eetbaar.

Mango
Mango
Terug naar boven