Citrus

Citrus

Citrus is de verzamelnaam voor sinaasappels, mandarijnen, grapefruits, citroenen en pomelo’s. Citrus is erg gezond. Bevat veel vitamine C en vezels. Omdat citrus niet het hele jaar door uit Spanje geleverd kan worden, selecteren wij de beste telers uit de hele wereld. Om de kwaliteit te blijven garanderen.
Huismerken van ons zijn: Genesis, La Sofia en Florida (grapefruit). Pomelo’s halen we bij een boer uit China.

3 echte soorten

In tegenstelling tot wat vroeger werd beweerd, zijn er maar drie ’echte’ citrussoorten: de pompelmoes of Citrus grandis, de mandarijn of Citrus reticulata en de sukadecitroen of cedraat, Citrus medica. De sinaasappel is bijvoorbeeld in feite geen aparte soort, maar een kruising. Zo’n kruising blijft bij citrusvruchten lang in stand.

Hoe eet je een pomelo

Hoe eet je een pomelo

Wat is hij groot hè? Een pomelo eet je het beste door de schil licht in te snijden en hem zo te pellen. Vervolgens snij je de vrucht in heel dunne plakjes. Je kan er voor wat extra smaak wat stevia over heen sprenkelen. Of wat muntblaadjes.

Keelpijn? Probeer dit citroendrankje

Keelpijn? Probeer dit citroendrankje

Eet eetlepel citroensap in een kop met honing gezoet heet water, is een populair en effectief middeltje tegen een zere keel. 

Peterseliewortel

Nog even geduld en dan is hij er weer PETERSELIEWORTEL! . Dieet- en Paleofans weten er wel raad mee. Deze aardappelvervanger is koolhydraat-arm en je kan er makkelijk stamppotjes mee maken. Is het in jouw winkel niet op voorraad? vraag en dan naar.

Peterseliewortel
Peterseliewortel
Terug naar boven